ZeroG

De ZeroG is een uniek dynamisch bodyweight supportsysteem.

Door de snelle reactie van de robot voelt de patiënt zich nauwelijks verbonden aan de track. Hierdoor kan de patiënt vrij bewegen. Hij is in verschillende standen in te stellen en biedt veiligheid tijdens het trainen.

De ZeroG biedt ondersteuning en veiligheid bij onder anderen patiënten die weer moeten leren lopen of patiënten die hun looppatroon willen verbeteren. Door de ZeroG wordt de taak van ondersteuning weggenomen bij de therapeut en kan er intensiever en veiliger getraind worden.

Deutsche Site

In Deutschland vertreden wir der ZeroG. Ein dynamischer Roboter zur Unter­stützung des Körpergewichts. Auf unserer neue Site finden Sie weitere Informationen: https://hankamprehab.de/

Grootste voordelen ZeroG

Dynamisch bodyweight supportsysteem

In de ZeroG kan de mate van gewichtsondersteuning volledig aan worden gepast op de patiënt. Door deze ondersteuning compenseert de ZeroG eventuele krachteloosheid of slechte coördinatie. De ondersteuning zorgt er ook voor dat patiënten, die normaal kracht tekort komen, toch het opstaan uit een stoel of het opstaan vanaf de grond kunnen oefenen.

Intensieve training

Patiënten kunnen in een vroeg stadium beginnen met het revalidatieproces. Het is inmiddels bewezen dat intensieve interventies na een neurologische aandoening een positief resultaat kunnen hebben op het herstel.

Verscheidenheid

Op een veilige manier patiënten kunnen behandelen door het oefenen van een verscheidenheid aan dagelijkse activiteiten, waaronder: lopen, balanceren, stappen, opstaan en zitten.

Valpreventie

Valpreventie is af te stellen op valsnelheid of afstand. Door deze ingebouwde functie wordt de angst om te vallen bij de patiënt weggenomen en wordt voorkomen dat de patiënt eigen strategieën bedenkt ter compensatie, wat het revalidatietraject ten goede komt.

Gewichtsondersteuning

De mate van gewichtsondersteuning kan worden ingesteld op kilo’s of op een bepaald percentage van het gewicht van de patiënt. Deze functie ontlast de therapeut tevens vanuit fysiek oogpunt.

Anticipatie balanstrainingen

ZeroG’s Interactieve Balans Programma helpt bij het bijbrengen hoe te anticiperen bij verlies van balans.

Gebruiksvriendelijk

De set-uptijd bedraagt maar een paar minuten, dit in tegenstelling tot alle andere looprobotten. De touchscreen en draadloze therapeut user interface zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Biofeedback

Middels biofeedback wordt inzicht verkregen in de resultaten van de patiënt. Na elke sessie wordt de data opgeslagen, zodat er per patiënt een progressierapport opgesteld kan worden.

Studie's ZeroG

Uit onderzoek is gebleken dat de FIM (Functional Independence Measure) score van de patiënten met traumatisch hersenletsel waarbij de ZeroG werd ingezet tijdens de revalidatie significant hoger was dan de FIM score van de patiënten waarbij de ZeroG niet is ingezet.

Even bellen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft over onze diensten of producten

Aretech ZeroG